Zpracování brambor rychle a efektivně.

Zpracování brambor rychle a efektivně.

Brambory jsou velice univerzální surovina, která se pěstuje na našich polích. Jako hlíza je známá snad po celém světě a většina gastronomických kultur používají jako přílohu ke svým pokrmům právě ji – šťouchadlo na brambory

Podívejme se tedy, na jaké způsoby se dá brambora udělat.

Vzhledem k všemožnému příslušenství na zpracování brambor, jako je např. šťouchadlo na brambory a nebo škrabka na brambory, případně speciální struhadlo na brambory, je možné z brambor vyčarovat všemožné chutné pokrmy. Všechny způsoby mají jednu věc společnou. Brambory opláchneme a… pak už se to opravdu začíná lišit. Jeden ze způsobů přípravy brambor je vaření nebo pečení brambor ve slupce. Poté je možné brambory konzumovat buď přímo se slupkou a nebo oloupané. Brambory ve slupce se také dají hodit do zbylého popela po ohništi a nechat upéct tímto způsobem. Získají tak mnohem lepší chuť. Dále se takto upravené brambory konzumují buď samotné s máslem a solí a nebo po oloupání, jako příloha k nějakému jistě chutnému druhu masa.

Pokud nám na bramborách vadí slupka tak je oloupeme a dle nejznámějšího způsobu, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě s kmínem. Tím nám vzniknou tzv. Vařené brambory. Pokud po jejich uvaření použijeme šťouchadlo na brambory, tak bychom dostali brambory šťouchané. Pokud do šťouchaných brambor přidáme mléko a šťoucháme je dál, dokážeme z nich udělat bramborovou kaši. To byly tedy nejzákladnější způsoby přípravy brambor. Pak zde máme ještě různé výrobky z brambor a nebo speciální druhy pečených brambor jako jsou americké brambory a nebo hranolky. Jejich výroba je ale komplikovanější, než jenom oloupat bramboru a dát ji vařit. Proto tedy nepatří mezi ty nejzákladnější, které jsme si popsali v tomto článku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *