Umývání nádobí v profesionální kuchyni.

Umývání nádobí v profesionální kuchyni.

Vaření jídla je hlavní pracovní náplně profesionální kuchyně. Restaurace, cukrárny nebo závodní jídelny denně vyprodukují spousty jídla pro své hladové strávníky. Servírky mnohdy rozlijí a roznesou hektolitry nápojů na uhašení žízně po dobrém obědě. Tyto všechny úkony jeden vedle druhého ale produkují opravdu veliké hromady nádobí. 

Jak je tedy možné toto nádobí umýt tak rychle, aby se dalo znovu použít?

Nádobí je v restauraci a nebo v závodní jídelně potřeba umývat průběžně. Podnik, jakým je restaurace si nemůže dovolit, aby jim nádobí na vydávání jídla a nápojů došlo. V dávných dobách, se na tuto jistě špinavou práci používali ruce mladých studentů na praxi. V některých podnicích, které nemají zas tak obrovské návaly zákazníků této výhody levné pracovní síly využívají do dnes. Moderní profesionální kuchyně však mají odlišný přístup k tomuto problému. Hlavně ty, které mají mnohdy i tisíce zákazníků denně. V čase oběda, kdy je ten největší nával lidí, je opravdu potřeba mít vždy připravený dostatek nádobí. Proto se používají profesionální kuchyňské myčky na nádobí a na málo špinavé nádobí i speciální tlakové sprchy

Myčky nádobí pro profesionální kuchyně jsou dělány tak, aby měli vždy dostatečnou kapacitu. V některých případech je myčka schopná umýt až 50 talířů a hromadu příborů najednou. O špinavém nádobí po vaření a várnicích ani nemluvě. Ale taková věc jako je várnice, kolikrát nejde jenom tak vložit do myčky. K tomu slouží tlakové sprchy, které díky vysokému tlaku vody umyjí všechnu špínu, ze všech koutů jakékoli velké nádoby. Proto jsou také velice vítanými pomocníky v opravdu velkých jídelnách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *